Translate

24 Mart 2014 Pazartesi

FIRINDA SOSLU ÇİPURA

Pratik bir balık yemeği. Hafif, sağlıklı ve leziz. Balığa bayılmasam da arada yapıyorum hem eşim seviyor diye hemde yemek lazım diye:) Bu tarif kısa sürede hazırlayıp şık bir şekilde sunuma hazır leziz bir yemek. Burada püf noktası balığın marinasyonu. O tamamsa yemekte tamam..
Malzemeler:
2 adet Çipura
3 diş sarımsak
3 kaşık zeytinyağ
1 kaşık salça
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı: Zeytinyağ ve salçayı birarada karıştırarak içine ezilmiş sarımsak ve baharatları ilave edip bir sos hazırlıyoruz. Ayıklanıp, güzelce yıkanıp kurulanmış balıklarımızın her yerine bu sosu iyice sürüp tepsimize yerleştiriyoruz. 200 derece ısılı fırında 25-30 dakika kontrol ederek pişiriyoruz. Yanına bol yeşil bir salata ile güzel akşam yemeğimiz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...