Translate

1 Nisan 2014 Salı

TOROS ÇORBASI

Havaların dengesizliği yüzünden yaşayamadığımız kış ayının bize en kötü dönüşü "Salgın".. Ortalıkta bir mikrop var ki hemen hemen herkes hasta. Ateş, boğaz ağrısı ve halsizlik başlıca şikayetlerden. Bizim evede uğrayan bu hastalık tabii ağız tadı bırakmadı.. Ee hasta oldumu da 1 kase çorba yeterde artar bile diyerek değişik bir çorba yapmaya karar verdim ve ortaya bu çorba çıktı.. Yaptıktan sonra internette biraz bakındım ki tam aynı olmasa bile çorbanın adı Toros imiş...
Malzemeler:
1 bardak içli köftelik bulgur
3 parça iri dana kuşbaşı
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 bardak süzme yoğurt
2 kaşık un
Tereyağ
Tuz,Kuru nane
Hazırlanışı:
Öncelikle bulgurumuza göz kararı su ve az tuz ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. (Ele yapışmayan ve fazla ıslak olmayan bir hamur olacak) Yoğurdukça yumuşayan ve özleşen hamurumuzu ufak ufak parçalar halinde koparıp top gibi yuvarlıyoruz. Diğer taraftan etleri yıkayıp süzüp az su ile haşlıyoruz. Başka bir tencere içine 3 bardak su koyup kaynatıyoruz. Bulgur toplarımızı bu suya atıp yumuşayana kadar pişiriyoruz. Suyumuza haşlanıp didik didik böldüğümüz etleri ve haşlanmış nohutlarıda ekleyip kısık ateşte 5 dk pişiriyoruz. Yoğurdumuzu bir kaseye alıp ununu ekleyerek iyice çırpıyoruz kaynamakta olan sudan biraz yoğurdumuza katıp karıştırıp çorbamızın içine yavaşça ilave ediyoruz. İyice karıştırıp kaynayınca tuzunu ilave ediyoruz. Ufak bir tava içerisinde tereyağı kızdırıp naneyi ilave ediyor ve çorbamızın üzerine döküyoruz. Çorbamız servise hazır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...