Translate

31 Mayıs 2014 Cumartesi

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI

Mercimek corbasının restaurant stili.. Taa Osmanlıdan günümüze gelen versiyonu.. Degisik corba yapmak isteyenlere güzel ve pratik bir alternatif.
Malzemeler:
1 su bardagı kırmızı mercimek
1 adet kuru sogan
1 tatlı kasıgı un
1 kasık tereyag
1 su bardagı süt
5 su bardagı su
1 adet yumurta sarısı
1/4 limon suyu
Tuz
Üzeri İçin:
1 kasık tereyag
1 tatlı kasıgı pulbiber
Hazırlanısı:
Öncelikle mercimegimizi iyice yıkayıp suyundan arındıralım. Kuru soganımızı yemeklik dograyıp Tenceremiz icerisinde yagda sararana kadar kavuralım. Unumuzu ilave edip kokusu cıkana kadar kavurup mercimegimizi ilave edelim biraz cevirip suyunu ilave edelim. Orta ateste mercimekler dagılana kadar pisirelim. Blender ile pürüzsüz olana kadar ezelim. Tekrar atese alıp süt, yumurta sarısı ve limon suyu ile yaptıgımız iyice cırptıgımız karısımı ilave edip karıstırarak kaynayana kadar pisirelim. Altını kapatıp tuzunu ilave edelim (kesilmemesi icin en son ve altı kapanınca tuzunu ilave ediyoruz) Servis anında yagda yaktıgımız pulbiber ve varsa kruton ekmekle servis ediyoruz. Çorbamız bekledikce koyulasır malumunuz mercimek ve un nedeni ile ama sıcak su takviyesi ile rahatlıkla acabiliriz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...