Translate

12 Mayıs 2014 Pazartesi

SPAGHETTI BOLOGNESE / BOLONEZ SOSLU SPAGETTI

Cok bilindik, annelerimizin hatta anneannelerimizin yaptıgı kıymalı makarnanın İtalyan meshur versiyonu bu isimle anılıyor. Her restaurantta olan bir makarna bu. Herkes diledigi sekilde eminim evinde yapıyordur. Buda benim stil, buyrun bakalım..
Malzemeler:
1 paket Barilla Spagetti
400 gr dana kıyma
1 adet kuru sogan
1 adet yesil biber
1 adet kırmızı biber
2 kasık salca
Tereyag ve Sıvıyag
Tuz, Karabiber, Kimyon, Kırmızıbıber ve Kekik
Hazırlanısı:
Öncelikle sosumuzu yapıp hazır edelim ki, makarna zaten kısa sürede olacaktır. Bunun icin derin bir teflon tava icerisinde kıymamızı sotelemeyle ise baslayalım. Suyunu salıp iyice cekip biraz kavrulma asamasına gecince icine yaglarımızı gözkararı ilave edip yemeklik (küp seklinde) dogranmıs saoganımızla biraz soteleyelim. Biberlerimizin cekirdeklerini cıkarıp ortadan ikiye keserek ince dilimler halinde dograyalım ve kıymalı harcımıza ilave ederek beraber kavurmaya devam edelim. Bu arada artık makarnamızı haslamak icin ocagımıza alabiliriz. Makarna haslanırken, harcımıza salca ve baharatlarımızı da katarak pisirmeye devam edelim. Makarnanın olmasına yakın son dakikalarda suyundan sosumuza 2 bardak ilave edelim. Makarnamızı süzüp tabagımıza alıp üzerine sosumuzu dökelim.. Sıcak sıcak yiyelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...