Translate

7 Eylül 2014 Pazar

CEZERYE / HAVUCLU TRUFF

Ev yapımı cezerye yapmaya ne dersiniz. Kahve yanına mini ikramlık olarak servis edebileceginiz bir truff yapımı ile iyi karsınızdayım. Pazar kahvenizin yanında agzınızı tatlandıracak bu basit trufflarla herkese iyi pazarlar diliyorum..
Malzemeler:
1 kg havuc
1 bardak toz seker
1 paket cifte kavrulmus petit beurre
1 bardak ceviz ici (iri kıyım)
1 tatlı kasıgı tarcın
1 bardak hindistan cevizi
Hazırlanısı:
Havucları rendenin iri tarafında rendeleyip tava icerisinde seker ilavesiyle güzelce kavuruyoruz. Suyunu bırakıp iyice cekince altını kapatıp 5-10 dk sogutuyoruz. Bisküvilerimizi elimizle kırıp, tarcın ve ceviz ile harcımıza katıyoruz. Diledigimiz sekilde hazırlayıp (ufak parcalar koparıp top yapabilirsiniz ya da mini kalıplarla sekil verebilirsiniz) hindistan cevizine buluyoruz. Iyice soguyunca buzdolapta kapalı bir kutu icerisinde saklayıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...