Translate

5 Eylül 2014 Cuma

PEYNİRLİ KEK

Peynirli kek annemden ögrendigim, annemin eskiden beri yaptığı, benimde sevdigim bir kek türü. Dereotlu hamur isleri zaten favorilerimdendir. Is temposunda bazen insan kahvaltıdan sıkılıp farklı seyler arıyor. Hazır pastane pogacaları yerine ev mamulü ürünler her zaman tercihim oldugundan kahvaltıda tüketilebilecek bir tarif bu..
Malzemeler:
3 adet yumurta
1/2 kalıp beyaz peynir
1/2 demet dereotu
1/2 su bardagı sıvıyag
aldıgı kadar un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanısı:
Derin bir kap icerisinde yumurtalar iyice cırpılır, üzerine sıvıyag, rendelenmis beyaz peynir ve ince kıyılmıs dereotu eklenerek biraz karıstırılır. Son olarak un ve kabartma tozuda eklenerek yaglanmıs kalıp icerisinde 180 derece ısılı iyice ısınmıs fırında kızarana kadar pisirilir.
İlk sıcagı cıkınca servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...