Translate

15 Eylül 2014 Pazartesi

KESKEK


Keskek yöresel lezzetlerimizden. Dügün ve cenazelerde bazı yörelerimizde pisirilen bu yemek esimin de sevdigi yemeklerden biri.  O zaman bir kerede benim tarifim ile gelsin..
Malzemeler: (2 kisilik)
1 su bardagı bugday
Yeterince su
Tuz
3 parca kuzu gerdan
50 gr Tereyag
1 cay kasıgı kırmızı toz biber
Hazırlanısı:
Geceden asurelik bugdayımızı ayıklayıp üzerini 3 parmak gececek kadar suyla ıslatıyoruz. Agzı kapalı bir kap icerisinde ertesi güne kadar bekletiyoruz. Iyice sisen bugdayımızın suyunu döküp 3-4 su iyice yıkıyoruz. Tencere icine alıp üzerini yine aynı sekilde gececek kadar su ile doldurup pismeye bırakıyoruz. Ilk önce yüksek, ardından kaynayınca kısık ateste pisirip bugdaylarımız yumusayınca altını kapatıyoruz. Tencerenin agzı kapalı sekilde 1-2 saat bekletip bugdayların iyice sismesini saglıyoruz. Ayrı bir tencere icerisine etimizi yıkayıp koyuyor az tuz ve su ilavesiyle yumusayana kadar pisiriyoruz. Pisen etimizin suyunu ayırıp etlerini parcalara bölüyoruz. Suyunu bugdayımıza ilave ederek bugdayın altını acıp, eze eze bugdayımızı özdeslestiriyoruz. (bu asmada el blender kullanabilirsiniz) Bugdayın suyunu cektirip, tadına bakıp tuz ilavesi yapıyoruz. Keskegimiz hazır olunca ayrı bir tavada tereyagımızı eritip tozbiber ilave edip yakıyoruz. Tabagımıza keskegi alıp üzerine etlerini dizip yakılmıs yagı döküyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet olsun.. (Böyle zorlu bir yemegi de evde yapmak cok kolay, sevenler muhakkak yapsın)

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...