Translate

2 Eylül 2014 Salı

UN HELVASI

Çok şık sunumlu oldu bu helvam.. Silikon kalıpla verdigim sekil bambaska bir hale soktu mu ne tatlımı :) Görsel olarak güzel oldugu gibi tadı da güzel. Minimum çaba ile maksimum lezzet ve görsellikte bir sey bu..
Yapanlara simdiden afiyetler olsun..
Malzemeler:
1/2 paket tereyag
1/4 bardak sıvıyag
2,5 bardak un
2,5 bardak su
2 bardak seker
Hazırlanısı:
Tenceremiz icerisinde eriyen yagımız üstüne unumuz ilave edilerek orta ateste kokusu çıkıp iyice rengi dönene kadar devamlı kavuruyoruz. Diger bir tarafta derin bir kap icerisinde su ve seker iyice karıstırılarak sekerin erimesini saglıyoruz. Kavrulan unumuz üstüne serbetimizi döküyoruz ve yine devamlı karıstırarak topaklanmamasını saglıyoruz. Altını kısıp kapagını kapatarak 1-2 dakika ocakta tutuyoruz. Altını kapatıp bir süre dinlendirdikten sonra diledigimiz sekilde servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...