Translate

23 Ekim 2014 Perşembe

KREMALI KÖRİLİ TAVUK

Harika bir tavuk yemeği.. Krema ile tavuğun uyumu bana göre süper bir lezzet. Birde içine köri girdi mi muhteşem.. O kadar pratik ki, işten eve geldiğinizde 15 dakika gibi kısa bir sürede tamamdır..

Malzemeler:
3 parça tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 paket krema (200 ml)
Sıvıyağ
Tuz,Karabiber
1 çay kaşığı dolusu köri
Hazırlanısı:
Tavuklarımızı güzelce yıkayıp sularını akıttıktan sonra jülyen (ince dilimler) halinde doğrayalım. Kuru soğanlarımızı çok ince olmayacak şekilde saçak halinde, havuç ve kırmızı biberlerimizi de jülyen şeklinde doğrayıp hazır hale getirelim. (malzemeler hazır oldumu yemek kısa sürede hazırdır demektir) Isınmış tavamıza tavuklarımızı alıp yüksek ateşte sularını salıp çekene kadar pişirelim. Suyunu cekince az sıvıyag ve soganlarımızı ekleyip biraz soteleyelim. Soğanlarımız yumuşayınca havuçlarımızı ilave edip biraz daha soteleyelim. Havuçlarımız da hafif yumuşayınca biberlerimizi ekleyelim. Biraz daha soteleyip tüm malzemelerin iyice yumuşadığından (dağılmadan) emin olduğumuzda kremamızı ilave edip, biraz kremanın ısınmasını sağlayalım (kısık ateşte). Ardından baharatlarımızı ekleyip, servis edelim.. Benim damak tadıma göre yanına pirinç pilavı ve patates cipsi ideal tamamlayıcı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...