Translate

11 Kasım 2014 Salı

BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ

Türk kahvesinin makbulü bol köpüklü & bol şekerli olanı. Bana göre ise bol köpüklü & sade, ama yanında ufak bir ikramla sunulanı :) Türk kahvesinin o muhteşem kokusunu ve tadını bastırmayacak, her yudumda hissedilecek bir ikramla taçlandırılması benim için yeterli.. Bu lokum, çikolata, draje ya da truff olabilir. Bugün bitter çikolata ile kahve keyfim. Hergün muhakkak bir kahvem vardır, bazen bu 2 olur.. Uzmanlar günde 2 Türk kahvesi tüketmenin sağlığa faydasından bahsediyor (tabii sade olanının). Şöyle güzel bir günde keyifli hatta keyifsiz zamanlarımızda bile kendinizi şımartın derim ben. Hayat kısa, ne kadar kendimize özen, ilgi gösterirsek o!
Peki; Türk kahvesini nasıl lezzetli & bol köpüklü yaparız. Onunda inanın püf noktaları var, Deneye yanıla, yapa yapa öğreniyoruz herşeyde olduğu gibi. Oda ısısında su şart & bol miktarda kahve. Dudak payı denilen kavramı es geçmemek önemli, yani su 1 fincan sudan az eksik olacak ki, kahve ilavesi ile fincan tamamlanacak. Önce cezvemize 1 tatlı kasığı tepeleme dolu kahvemizi, ardından suyumuzu koyuyoruz (şeker kullanacaksak, mümkünse toz şeker olsun (damak tadınıza göre) o zaman sıralama kahve & şeker biraz karıştırılıp, su ilavesi olacak) Ocağın altını açıyoruz, kısık ateşte karıştırıp tamamen tüm malzemelerin harmanlandığından emin olunca beklemeye geçiyoruz (hiç karıştırmadan) Ağır ağır pişen kahvemiz yükselmeye başlayınca ocağın ısısını yükseltiyoruz. Tam kaynama aşamasında fincanlarımızın yarısına kadar doldurup, kısa bir süre daha kaynatmaya devam ediyoruz. Ve geri kalanını da fincanımıza ekleyip servis yapıyoruz. Gelişen teknoloji ile kahve makinaları pratik kullanım sağlamakta. Açıkcası ben artık cezvede yapmıyorum, ama inanın aynı stille (2 kere kaynatarak) fevkalade lezzette kahve yapmak mümkün.. Afiyetler olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...