Translate

10 Kasım 2014 Pazartesi

SİMİT PİZZA

Simitten de Pizzamı olur demeyin.. Bu nimet taze iken mis gibi ve çıtır çıtır, ama ertesi güne kalıp tazeliğini kaybetti mi lastik gibi birsey oluyor. İlk gün alınan tattan eser kalmıyor! Şimdi öyle bir tarif vereceğim ki; simiti (inanın) ilk günden daha da lezzetli hale getirme, maksimum seviyede bir tat yaratma ve ekonomi yapıp bayat birşeyi değerlendirme neymiş görecegiz :)) Çok mu iddialı oldu ne!

Malzemeler:
Bayat Simit
Sucuk
Kaşar Peynir
Domates
Yeşil Biber
(ya da siz ne arzu edip ekleyip / çıkarma yaparsanız)
Hazırlanısı: 1 simiti 4 eşit parçaya bölerek ise başlıyoruz. Simit parçalarını iç kısmından keserek bir cep yaratıyoruz (tam dibine kadar kesmeden) Bu ceplere (her 1 dilim için) 2 parça sucuk, 1 dilim kaşar peynir, 1 parça biber ve domates koydum. Fırın kabına malzemeler üste bakacak şekilde dik ve yan yana tüm simitleri yerleştirip, 200 derece ısılı fırında güzelce ısınıp malzemelerin birbiri ile lezzetlenmesini sağladım. Bu asama fırınınızın gücüne bağlı, kontrollü olarak pişirin (kasarlar erimeye başlayınca tamamdır)  Haftasonu kahvaltılarınızın vazgeçilmez bir tarifi olabilecek nitelikteki bu lezzet için artık; simit ertesi güne kalırsa kalsın diyebilecek ve hiç üzülmeyeceksiniz :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...