Translate

12 Kasım 2014 Çarşamba

MANTAR KAVURMA & ENFES SALATAM

Protein degeri yüksek olan mantarı ben daha çok makarna soslarında kullanıyorum. Ama arada sırada kendisini yemeyi de ihmal etmiyoruz. Ya bolca soslu ya da sadece kavurma olarak yapıyorum. İkisi de şahane lezzette oluyor. Çok kısa sürede (10 dk) yapılıp, tüm lezzeti ile karşınızda mantarım..
Işten eve dönüş yolunda akşama ne yapacağınızı bilmiyorsanız, en yakın marketten alın mantarı ve hemen yapın derim..
Malzemeler:
1 paket mantar
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
Sıvıyağ (1 kasık)
Tereyağ (1 kasık)
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, Kekik
Hazırlanışı: Susuzluk yakın! Çok su işleminden geçmesi gereken malzemeleri akan su altında değil de, bir kap içinde yıkamayı ihmal etmeyin diye söze başlıyorum! Mantarları güzelce temizleyip yıkadıktan sonra ince dilimler halinde keselim. Tenceremiz içine alıp yüksek ısıda kapağı açık olarak suyunu salmasını ve çekmesini bekleyelim. Tüm suyunu çekince yağlarımızı ve yemeklik doğranmış soğanımızı ekleyip biraz kavuralım. Soğanlar yumuşayınca uzun ince dilimler halinde doğranmış kırmızı biberleri ekleyip 1-2 dk soteleyelim. Aynı şekilde doğranmış yeşil biberlerimizi de ekleyip kavurma işlemine devam edelim. Tüm malzemeler yumuşayıp biraz kızarınca baharatlarını damak tadınıza göre ekleyip son kez karıştırıp servis edin. Yanında salata & yoğurt ile güzel akşam yemeğimiz hazır.
                                   Salatam Icin;                                 Sosu Için;
                                      Iceberg                                        Limon suyu
                                       Havuç                                          Zeytinyağ
                                     Salatalık                                           Sirke
                                 Cherry domates                              Balzamik Sirke
                                 Konserve mısır                                  Nar ekşisi
                                                                                       Tuz & Karabiber
Icebergler ince kıyılır, havuç ve salatalık sebze traş bıçagı (kabuk soyma aparatı) ile dilimlenir. Domates ve mısır ilave edilerek hazır olur. Tüm sos malzemeleri güzelce harmanlanarak salataya servis anında katılır.. (Unutmayın; salatayı lezzetlendiren sosudur. Ben zeytinyağını kekik & pulbiberle dinlendirerek hem salatalarda kullanıyorum, hem de kahvaltılarda tüketiyorum. Deneyin daha hoş lezzetlenerek inanılmaz bir aromaya sahip olduğunu göreceksiniz. Farklı ceşnilerde zeytinyağını sizde evde yapabilirsiniz. Ayrıca bu yağlara ekmek batırıp yemesi bile çok ama çok keyifli)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...