Translate

13 Kasım 2014 Perşembe

PIRASA YEMEĞİ

Kışlık sebzelerden biri daha girdi mutfağımıza. Ben zeytinyağlı pırasayı sevmem. Salçasız olduğundan sanırım bana beyaz, soluk ve tatsız gelir. Halbuki bol limonlu & sıcacık bir pırasa; kışın akşam yemeklerinde hayır denemeyecek lezizlikte..
Malzemeler: (2 kişilik)
4 dal pırasa
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
Yeterince sıvıyağ
1 kaşık salça
Tuz & Karabiber
Hazırlanışı:
Pırasalarımızın arasını deresini iyice temizleyip yıkayalım. Verev şeklinde keselim, havucumuzu yarım halka şeklinde kesip, soğanımızı yemeklik doğrayarak tüm malzemeler hazır olunca tenceremize hepsini koyup orta ateşte biraz kavrulup sulanıncaya kadar soteleyelim. Pırasa narin bir sebze olduğundan kaşıkla fazla haşır neşir etmeden tencereyi sallayarak müdahele edersek daha iyi olur. Ardından üstünü örtecek kadar su ilave edip kaynatalım, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Sıcak sıcak limon sıkıp afiyetle yiyelim.. Ben normalde pırasaya pirinç koyarım ama bu sefer kullanmadım. Siz 1 avuç yıkanmış pirinç ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...