Translate

27 Kasım 2014 Perşembe

ŞİPŞAK UN HELVASI

UN HELVASI;
her evde her daim bulunan malzemelerle 
yapılması ve pratikliği açısından 
benim gibi tatlı krizi olanlara cezbedici. 
Korkmayın, çekinmeyin, yapımında sıkıntı yok.
Ama kilolar derseniz ona bir şey diyemem de, 
arada sırada böyle kaçamaklar sıkıntı yaratmaz..

Malzemeler:
1 bardak un
1 bardak toz şeker
1,5 bardak su
2 kaşık tereyağ
Sıvıyağ

Hazırlanışı:
Öncelikle ufak bir kap içinde su ve şekerimizi şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. O bir yanda hazır dursun. Tenceremize tereyağ ve unu alıp, yükseğe yakın ateşte kavurmaya başlıyoruz. Kavurma işlemini biran olsun bırakmıyoruz ve bu arada yeterince sıvıyağı ekliyoruz. (yeterince ne demek derseniz; unun topaklaşmadan dağılarak kavrulmasını sağlayacak kadar) Unun kokusu çıkıp güzelce renk alana kadar devamlı kavuralım. Ardından şekerli suyumuzu ilave edelim ve ocağın altını kısalım. 1-2 dakika karıştırıp şerbeti iyice çektirelim. Zaten hemen çekip kıvam alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...