Translate

12 Aralık 2014 Cuma

BOL FISTIKLI & BOL ÇİKOLATALI YAŞ PASTA


Bloğumda hiç Çikolatalı Pasta tarifim yok :( Beyaz kremalı ve meyveli pastaları seviyor olmam, çikolatalı pasta yapmama ve yayınlamama engel değil. Ayrıca yemek bloğu sahibi olup da; çikolatalı pasta sevenleri yok saymakta olmaz! Bu düşünceyle yaptığım güzelim pastam, sade ve hoş görünümünün altında enfes bir tada sahip.. Bol çikolata ve bol fıstıklı olmasına rağmen çok çok hafif olan pastam bugün sizlerle..

Malzemeler:
Kakaolu Pandispanya İçin:
2 yumurta
1 bardaktan 1 parmak eksik toz şeker
1/2 bardak sıvıyağ
1 bardak ılık süt
3 kaşık kakao
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Kreması İçin:
3 bardak süt
6 kaşık nişasta
6 kaşık toz şeker
2 kaşık kakao
1 paket kakaolu krem şanti
Keki Islatmak İçin:
1 bardak süt
1 kaşık pudra şekeri
Arası İçin:
1 adet Muz
Antep Fıstığı
Süsleme İçin:
Antep Fıstığı
Kakao
Hazırlanışı: Öncelikle; klasik kek sıralaması ile pandispanyamızı yapıp yağlanmış kelepçeli kalıpta 185 derecede 35-40 dk pişirip soğuduktan sonra pastamızın yapım aşamasına geçebiliriz. (Pandispanyayı imkanınız varsa bir gün önceden yapıp buzdolabında streç film ile sarılı olarak muhafaza edin) Kremamız için tenceremize süt, nişasta, kakao ve şekeri ekleyip orta ateşte iyice kıvamlanana kadar pişiriyoruz. Altını kapatıp ilk sıcağı çıkınca krem şantisini toz olarak ekleyip mikserle iyice çırpıyoruz. Kestiğimiz pandispanyamızın ilk katını şekerli süt ile ıslatıp, kremamızı üzerine sürüp, muz dilimleri ve antep fıstığı ile kaplıyoruz. Diğer pandispanya katını da koyup, ıslatarak kalan tüm krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplıyoruz. Biraz buzdolabında bekletip antep fıstığı ile dilediğimiz gibi süslüyoruz. 1 gece buzdolabında dinlendirip servis yapmadan önce kakao ile süslüyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...