Translate

15 Aralık 2014 Pazartesi

NOHUTLU YAYLA ÇORBASI


Artan pilavlarınızı sizde benim gibi çorba yaparak değerlendirebilirsiniz.. Geçen akşam yediğimiz nohutlu pilavdan biraz artınca çorba yaptım, iyiki de yapmışım süper oldu.. Üzerine yaktığım mis tereyağlı nane sosu ile güzel bir akşam yemeğimiz hazırdı bile..

Malzemeler: (2 kişilik)
1 ufak kase Pilav
3 bardak Su
1 kase Süzme Yoğurt
1 kaşık Un(tepeleme)
1 kaşık Tereyağ
1 tatlı kaşığı Nane
Tuz

Hazırlanışı: Tencereye su ve pilavımızı alalım. Yüksek ateşte iyice kaynayıp, pilavla su birbiri ile iyice özleşinceye kadar bekleyelim. Bir kase içinde süzme yoğurt ve unu çırpalım. Kaynamış olan çorbanın suyundan yoğurda biraz ilave ederek karıştıralım (çorbanın kesilmemesi için) Yoğurdumuzu çorbamıza yavaş yavaş ilave edip, orta ateşte çorba kaynayana kadar devamlı karıştıralım. Kaynayınca altını kapatıp tuzunu ilave edelim. Servis yapmadan önce 1 kaşık tereyağını eritip içine 1 tatlı kaşığı nane ekleyip biraz kavuralım ve çorbaya ekleyip servise sunalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...