Translate

9 Aralık 2014 Salı

ELMALI KEK

Çok ama çok güzel bir kek tarifim var bugün. Yumuşacık dokusu, üzerindeki hoş aroma ve mis kokusu ile; soğuk günlerde sıcacık bir içeceğe eşlik edecek nitelikte..
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 bardak şeker
1/2 bardak sıvıyağ
1 bardak ılık süt
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2-3 adet elma
1/2 bardak ceviz içi
Tarçın
Hazırlanışı:
Öncelikle elmalarımızı yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra 8 eşit parçaya bölüp, ince ince doğrayalım. Elmalarımız bir kenarda beklerken, biz ceviz içini ufak bir tava içinde 2-3 dakika kavuralım (bu kekin içinde daha hoş bir aroma yaratıp, cevizlere çıtırlık verecek) Şimdi kek harcımızın yapımına geçebiliriz. Derin bir kap içine yumurta ve şekerimizi alıp mikser ile 3-4 dakika çırpalım. Yağ ve ılık sütü ekleyip biraz daha çırpalım. Tüm kuru malzemelerini ve 1 çay kaşığı tarçını ekleyip bu sefer çırpmayıp, bir spartula ya da tahta kaşıkla karıştıralım. Çok koyu kıvamlı hamur yapmıyoruz, boza kıvamında olmalı. Mümkünse kare ya da dikdörtgen kalıbımızın içine yağlı kağıt serip harcımızı dökelim. Üzerine ceviz içi ve elmaları yerleştirip, 1 tutam tarçın serpip 180 derece ısınmış fırında 35-40 dk kontrollü olarak pişirelim. Evi saran mis kokuya kayıtsız kalmak neredeyse imkansız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...