Translate

8 Aralık 2014 Pazartesi

SEBZELİ MÜCVER

Yeni bir haftaya merhaba derken; güzel bir tarifle haftanın ilk gününü şenlendirmeye ne dersiniz.. Mücver; yazın güzelim kabaklardan yapıldığı gibi; kışın tüm kışlık sebzelerle de yapılabiliyor. İnanın çok da güzel oluyor. Ben bu tarzını ilk defa yaptım ve çok beğendim. Sizlerde muhakkak deneyin derim.
Malzemeler:
2 adet patates
2 adet kabak
1 adet havuç
1/2 demet dereotu
2 adet yumurta
4-5 kaşık un
1/2 kase Kaşar Peynir Rendesi
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Patates, kabak ve havuçlarımızı rendeleyip 15-20 dk tüm sularını bırakması için süzgeç içinde bir kenarda bekletelim. Bu arada dereotumuzu ince ince kıyalım. Derin ve genişçe bir kap içine sebze rendelerimizi avucumuz içinde iyice sıkarak alalım. Üzerine dereotu, yumurta, un, kaşar peyniri ve baharatlarımızı ekleyerek iyice karıştıralım. Büyük bir tava içerisine yüzeyi kaplayacak kadar sıvıyağ koyup iyice ısınmasını sağlayalım. Mücver harcımızdan dordurma kaşığı ile alıp, yağa bırakınca üzerini bastırıp düzleyerek iki yüzünü de iyice pişirelim. Havlu kağıt serili kap içine alıp, fazla yağını bıraktıralım. Yoğurt ile sıcak sıcak yiyelim. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...