Translate

22 Aralık 2014 Pazartesi

FIRINDA TAVUK KANAT

Eşim için yaparım; her seferinde çok güzel olmuş deyip ayıla bayıla yer.. Yine ve yeniden hep dediğim gibi; hem pratik, hem de lezzetli :) Çok kısa sürede güzel bir yemek arayanlar için ve daha önceden bu marinasyonu denememiş olanlar için diyorum ki; sadece yağ ve baharat marinasyonu ile aynı tadı yakalamanız mümkün değil! Bu şekilde yapmadıysanız muhakkak deneyin! İşte tarifim..

Malzemeler:
1 paket Tavuk Kanat (16 parça)
Marinesi İçin;
3-4 kaşık Zeytinyağ
2 kaşık Yoğurt
1 kaşık Salça
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, Kekik
Hazırlanışı: Marine için; derin bir kabımıza tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Biz tavuklarımızı yıkayıp tüm sularını akıtana kadar, o buzdolabında beklesin. Ardından tavuklarımız ile harmanlayıp mümkünse en az 1-2 saat buzdolabında bekletelim. (1 gece beklerse çok daha güzel olur) Fırın tepsimizi yağlı kağıt ile kaplayıp tavuklarımızı yanyana dizelim. 240 derece ısılı fırında kızarana kadar pişirelim. (her fırın farklı olduğundan kontrollü pişirin) Benimki; eşimin çok kızarmış, yani hafif yanmaya yakın sevmesinden dolayı 30 dakikada hazır oluyor. Yanına eşimin favori salatası çoban salata ile servis ettim. Afiyetler olsun; önce eşime, sonra da tüm yapıp yiyenlere..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...