Translate

21 Aralık 2014 Pazar

PEYNİRLİ EKMEK

Eşim; "Peynirli Ekmek" ne zamandır yemiyoruz yapsan da yesek dedi, haftasonu kahvaltısında yaptım. Sizlerde muhakkak deneyin. Özellikle beklemiş/bayatlamış ekmekleri değerlendirmenin en iyi yollarından biri..

Malzemeler:
6 dilim bayat ekmek
1/4 kalıp beyaz peynir (yağlı ezine cinsi)
1 kalın dilim kaşar peyniri
1 adet domates
1/2 ufak çay bardağı süt
1 adet yumurta
Kekik, kırmızıbiber, karabiber
Hazırlanışı:
Ekmeklerimizi dilimleyip yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. Derin bir kap içine peynirleri rendeleyip, süt yumurta, ufak halde doğranmış domates ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım. Ekmeklerin üzerine harcımızı sürüp 200 derece ısılı fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...