Malzemeler:
1 lt süt
3/4 bardak toz şeker
3 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket krema
1 paket vanilin
1 paket Burçak Bisküvi
2 adet Muz
Hazırlanışı: Öncelikle bisküvilerimizi elimizle ufalayarak işe başlayalım, un gibi yapmadan-hafif parçalı kalacak şekilde hazırlayalım. Muzları dilim dilim keselim. Onlar hazır bir kenarda bekleye dursun, biz tencere içine süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını alıp yoğunlaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. İyice kıvamlanınca altını kapatıp krema ve vanilini ekleyerek mikser ile 2-3 dk.çırpalım. Tek kişilik servis bardaklarımıza önce muhallebi döküp sonra biraz bisküvi serpelim. Yanlara muz dilimi dizelim. Bu şekilde katlar oluşturarak bardaklarımızı hazırlayalım. (7-8 kap çıkıyor) En üstte muhallebi kalacak şekilde tüm bardaklara aynı işlemi uygulayalım. Soğuyunca 1 gece buzdolabında dinlendirelim.Servis ederken üzerine bir miktar bisküvi serpip muz dilimi koyalım. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder