Translate

28 Ocak 2015 Çarşamba

LEZZETLİ KURU FASULYE PİŞİRMENİN SIRRI**

Şölen gibi bir yemek!! Pratik, leziz, hem göz hem de karın doyurucu...
Yanında tereyağlı mis gibi pirinç pilavı, turşu, yoğurt, turp & kuru soğan..
Yenmesin de ne yapılsın :)
 
Bir çok defa duymuştum kuru fasulyenin süt ile ıslatılmasının yemeğe ayrı bir lezzet kattığını. Ama hiç denememiştim. Malum kış ayındayız, bol bakliyat tükettiğimiz bu mevsimde bu sefer yaptığım fasulyemi süt ile ıslattım. Sonuç gerçekten farklı oldu! Farkı ne derseniz, tattığınızda alınan leziz tat ve damakta uzun süre kalan tatlı lezzeti..

Malzemeler:
1 su bardağı kuru fasulye
1 bardak süt
1 bardak su
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 kaşık tereyağ
1 kaşık sıvıyağ
1 kaşık salça
Tuz & Karabiber
Hazırlanışı:
1 gece önceden süt ve su ile fasulyemizi ertesi güne kadar üstü kapalı olarak bekletelim. Tüm suyu ve sütü ile tencere içine alıp biraz kaynatalım. Kaynayınca altını kapatıp süzelim. Tenceremiz içine yağ ve yemeklik doğranmış kuru soğanımızı alıp soğanlar yumuşayana kadar kavuralım. Biber ve salçasını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra fasulyelerimizi ekleyelim. Üzerine tuz ve karabiber ilave ettikten sonra üstünü örtüp 1-2 parmak geçecek kadar su ilavesi ile fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim. (Suyu azalır, fasulyeler hala diri kalırsa yumuşayana kadar kontrollü olarak sıcak su ilavesi yapabilirsiniz)
* Ben fasulyeyi ertesi gün yemeyi severim. Aynı zeytinyağlılarda olduğu gibi tadının daha iyi oturduğuna inanırım. Suyu ile daha bir özdeşleşir fasulye. Sizde mümkünse bir gün önceden yapıp ertesi günü yiyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...