Translate

26 Ocak 2015 Pazartesi

YALANCI PROFİTEROL

Ocak ayının son haftasına; farklı, leziz ve pratik bir tatlı tarifi ile Merhaba!
Bugün çok kolay bir profiterol tarifi vereceğim. 
Bilenleriniz muhakkak vardır, 
bilmeyenler ya da uzun süredir yapmayanlar için 
bu sefer benim tarifime bir göz atalım.
Malzemeler:
1/2 paket Etimek
1/2 litre Süt
1/2 su bardağı Toz Şeker
1,5 yemek kaşığı Un
1/2 yemek kaşığı Nişasta
1/2 paket Krem Şanti
1/2 paket Çikolatalı Sos
Hazırlanışı:
Öncelikle çikolata sosunu hazırlayarak işe başlıyoruz. Ufak bir tencere içine süt ve çikolata sosunu ekleyip kıvam alana kadar pişirelim. Ocaktan alıp bir kenarda beklemeye bırakalım. (ara ara karıştırarak kabuk bağlamamasını sağlayalım) Etimeklerimizi dilerseniz porsiyonluk kuplara, dilerseniz orta boylu bir kap içine çok küçük olmayacak şekilde kıralım. Bu aşamada hazır olduktan sonra; ayrı bir tencere içine süt, un, nişasta ve toz şekeri alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Ocaktan alıp ilk sıcağını çıkarmak için biraz çırpalım. Ardından toz krem şantimizi içine ekleyip mikser ile birkaç dakika daha çırpalım. Etimeklerimizin üzerine muhallebiyi döküp, biraz karıştırarak etimeklerin iyice muhallebi ile buluşmasını sağlayalım. Son olarak çikolata sosu ile kaplayarak tamamen soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında muhafaza edip ertesi gün servis yapalım. Servis esnasında hindistan cevizi, ceviz, fındık ya da fıstık ile süsleyebilirsiniz..
Afiyet olsun..

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...