Translate

3 Şubat 2015 Salı

BENİM USÜL BALKABAĞI TATLISI

Hafif tatlıları çok seviyorum. Kışın bol bol ayva & kabak tatlısı yapıyorum. Böylece vicdan azabı duymuyorum, en azından vücuda faydası var diye bir tesellim oluyor :) Köyden gelen anneannem usulü miniş miniş doğranmış ve buzlukta pişirilmek üzere saklanmış kabaklar gözüme ilişince, daha yapsam mı diye düşünürken 10 dakika gibi kısa bir sürede pişmesi ve balkonda hemen soğuması sonucu akşam afiyetle mideye indi bu güzeller.. Yine çok çok güzel olmuştu, sizde bu şekilde yemediyseniz bir kez olsun muhakkak deneyin.. Pekmez kabağa bu kadar yakışır!


Malzemeler:
1 kg Bal Kabağı
400 gram Toz Şeker
1 su bardağı Su
1 ajda çay bardağı Üzüm Pekmezi
Hazırlanışı:
Annem genelde kabağı akşamdan şekere yatırır, aynı reçelde olduğu gibi. Kabak şekerle birleşince suyunu salar ve o suyu ile pişer, ama ben niyeyse hiç o şekilde yapmam :) Siz dilerseniz bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün pişirebilirsiniz.
Öncelikle kabakları soyup, dilediğimiz şekilde doğradıktan sonra yıkayıp geniş bir tencere içine alıyoruz. Toz şekerini üzerine döküp, suyunu ilave ettikten sonra kaynayana kadar yüksek ateşte, ardından pekmezini ekleyerek kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra tenceresi içinde iyice soğutuyoruz. (parçalanmaması için sıcakken tenceresinden servis kabına almayın)
Servis esnasında kabaklarımızı tabağa aldıktan sonra üzerine pekmezli şerbetinden bolca ilave ediyoruz. Biraz daha ekstra pekmez döküp, bol hindistan cevizi ve ceviz ile süslüyoruz ve sonrasında malum afiyetle yiyoruz. Çok çok güzel oluyor.. Çocuklarınız için de çok faydalı, bu soğuk günlerde pekmez yemeyen çocuğa bile yedirebileceğiniz, hatta ezip kalıplarla şekillendirebileceğiniz şık bir sunumla oyun eşliğinde yedireceğiniz süper bir tarif.. Anlatımı benden denemesi sizden.. Afiyet şifa olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...