Translate

4 Şubat 2015 Çarşamba

EV YAPIMI AÇMA

Açma sevenler; kağıt kalemi hazırlayın.. 
Vereceğim tarif ile evinizde de mis gibi açma yapıp
kahvaltılarınızda afiyetle yiyebileceksiniz. 
Çok pratik ve leziz  bu tarifi bakalım ben nasıl yapmışım.


Malzemeler:
1 çay bardağı ılık Süt
1 paket Toz Maya
1 çay bardağı Sıvıyağ
1 çay bardağı Yoğurt
1 tatlı kaşığı Tuz
1,5 tatlı kaşığı Toz Şeker
1 adet Yumurta (sadece sarısını kullanıyoruz)
Aldığı kadar Un
Hamura Sürmek İçin
Margarin (Becel Tereyağı Keyfi)
Üzeri İçin:
1 adet Yumurta Akı
Çörek Otu
Hazırlanışı:
Öncelikle hamurumuzu yoğuracağımız derin bir kap ayarlayarak işe başlayalım. Tüm malzemelerimiz yanımızda hazır olunca, yazdığım malzeme sıralaması ile hamurumuzu hazırlamaya başlayalım. Sıcağa yakın ılıttığımız sütün içine toz mayayı döküp elimizle karıştırarak iyice eritelim. Un hariç tüm malzemeleri sırasıyla ekleyip elimizle karıştıralım. Azar azar un ilavesi ile (kontrollü yapılmalı) ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuralım. Kabımızın üzerini örtüp (dilerseniz sarıp) sıcak bir yerde 20 dk. mayalandıralım. Mayalanma sonucunda hamurumuzdan mandalina boyu bezeler hazırlayalım. Tezgah üzerinde dilerseniz elinizle, dilerseniz merdane ile el boyu kadar açıp üzerine bıçak yardımı ile biraz margarin sürelim (margarin kullanımı isteğe bağlı, sürersek yumuşak ve tel tel bir açma elde ederiz) Ardından hamuru rulo şeklinde sarıp, bu sefer elimizle biraz uzatarak kıvıra kıvıra buralım ve halka şekline getirip iki ucunu birleştirelim. Yağlı kağıt serili tepsimize tüm açmalarımıza aynı işlemi uygulayarak aralıklı olarak dizelim. Üzerlerine fırça yardımı ile yumurta akı sürüp, çörek otu serpelim. (Üst yüzeyde yumurta sarısı sürmek kokuya neden oluyor, ben yumurta kokusuna tahammül edemeyenlerdenim. O yüzden dikkat ettiyseniz hep yumurta akı sürerim, sonuç aynı ve asla koku yok) Fırınımızı 200 derecede iyice ısıtalım. Açmalarımız fırına girene kadar biraz da tepside mayalandıralım. Kızarana kadar pişirelim. Evi saran mis kokuya dayanamayıp 1 adedini sıcak sıcak hemen yiyelim :) afiyetler olsun..    



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...