Translate

28 Şubat 2015 Cumartesi

BİRBİRİNDEN LEZİZ 2 OMLET

Şubat ayının son kahvaltısında eşime; Otlu- kendime; Nişastalı omlet yaptım.. Yanında tazecik ekmek & çay ile gayet doyurucu bir kahvaltımız var bugün.. Lezzetli & Pratik omlet yapıp yemek isteyenler için gelsin bu güzel tarifler..
Malzemeler:
Otlu Omlet İçin;
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı süt
4-5 dal Maydonoz
1 çay bardağı Kaşar Peynir Rendesi
Tuz & Karabiber
1 kaşık Sıvıyağ
Nişastalı Omlet İçin:
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı soğuk su
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı Kaşar Peynir Rendesi
Tuz & Karabiber
1 kaşık Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Otlu Omlet İçin: Çukur kabımıza yumurtalarımızı kırıp tuz ve karabiber ilavesi ile iyice çırpalım. Yıkayıp ince ince kıydığımız maydonoz ve sütünü ekleyip tekrar çırpalım. Tavamıza yağı koyup ateş üzerinde ısınmaya bırakalım. Harcımızı döküp orta ateşte pişmeye bırakalım. Altı kızarınca bir tabağa alıp diğer yüzünü tavamıza döndürelim. Bu yüzüde iyice kızarınca peynir rendemizi yarısına döküp omletimizi kapatalım. Kaşarları eriyince servise hazırdır..
Nişastalı Omlet İçin: Çukur kabımıza yumurtalarımızı kırıp tuz ve karabiber ilavesi ile iyice çırpalım. Soğuk su içinde nişastamızı açıp yumurtamıza ekleyerek tekrar çırpalım. Tavamıza yağı koyup ateş üzerinde ısınmaya bırakalım. Harcımızı döküp orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakalım. İyice yükselip kabaran omletimizin altı kızarınca bir tabağa alıp diğer yüzünü tavamıza döndürelim. Bu yüzüde iyice kızarınca peynir rendemizi yarısına döküp omletimizi kapatalım. Kaşarları eriyince servise hazırdır.. Hiç vakit kaybetmeden sıcak sıcak afiyetle yiyelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...