Translate

3 Mart 2015 Salı

MAKARNA BÖREĞİ

Makarnadan yapılan bu börek su böreği tadında, o yüzden bir diğer adı da yalancı su böreği.. Sıcak sıcak yendiğinde içindeki kaşar peynirinin eriyip kıvam alması sayesinde çok lezzetli oluyor. Bilmeyenleriniz ya da bilip de yapanlarınız varsa benim stilimle bir kez daha deneyin.
Malzemeler:
3 adet Yufka
İç Harcı İçin:
1 paket Fiyonk Makarna
1 bardak Süt
1/3 çay bardağı sıvıyağ
1 kase rendelenmiş Beyaz Peynir
1 kase rendelenmiş Kaşar Peynir
Maydonoz
Sos Malzemesi:
1/2 bardak Sıvıyağ
1 bardak Su
Üstü İçin:
Tereyağ
Hazırlanışı:
Makarnamızı biraz diri olacak şekilde haşlayalım (al dante kıvamı) Derin bir kaba süzdüğümüz makarnamızı, sıvıyağımızı, sütümüzü, peynirlerimizi ve ince kıyım maydonozumuzu alıp güzelce harmanlayalım. Tepsimizin tabanına sıvıyağ sürüp ilk yufkamızı dışarı taşacak şekilde serelim. Sıvıyağ ve su ile hazırladığımız sos ile ıslatıp makarnalı harcımızın yarısını dökelim. Diğer yufkayı parçalara ayırarak makarnamızın üzerine serelim, soslayarak kalan makarnalı harcın tamamını dökelim. Yanlardan taşan yufka ve son yufkamız ile böreğimizin üzerini kaplayıp kalan sosumuzla ıslatalım. Böreğimizi dilimler halinde kesip mümkünse 1 gece buzdolapta bekletelim. Vaktimiz çok yoksa en az 1-2 saat beklemekte fayda var. Bu şekilde börek sos ile bütünleşecek ve daha lezzetli olacaktır. Fırını 200 derecede ısıtarak hazır edelim. Böreği fırına atmadan önce tereyağ parçaları ile her dilimi tatlandırıp fırına gönderelim. İyice kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca başka bir tepsi ile üzerini kapatıp 5 dk sonra ters çevirelim. İlk sıcağı çıkınca dilimleyerek servis yapalım. Çıtır çıtır leziz böreğimiz servise hazır, afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...