Translate

25 Şubat 2015 Çarşamba

FIRIN POŞETİNDE SEBZELİ TAVUK

Poşette tavuk yapmak hem çok pratik, hem de tüm sebzelerin suyunu kaybetmeden birarada pişmesinden dolayı çok lezzetli. Yanına hiçbirşey yapmaya gerek kalmadan sadece 10 dakikamızı ayırarak gayet doyurucu akşam yemeğimizin hazırlıkları tamamlanmış oluyor bile. Sizde yapın ve sevdiklerinizle afiyetle yiyin. Fazlasıyla doyarak hafif bir öğün ile akşamınızı geçirmiş olacaksınız..

Malzemeler:
1 parça tavuk göğüs
1 parça tavuk but
3 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
3 adet domates
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı su
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik
Hazırlanışı:
Tavuklarımızı iyice yıkayıp sularını süzdürdükten sonra bıçak ile birkaç yerine çizik atıyoruz. Kuru soğan, sarımsak, patates, havuç ve kabağı soyup yıkadıktan sonra, tüm sebzelerimizide yıkayıp aynı boyutta kesiyoruz. Fırın poşetimizin zeminine pişme sırasına göre önce patatesleri ardından tavukları diziyoruz. Üzerine soğan, havuç, biber ve kabaklarıda koyduktan sonra karıştırıp hazırladığımız sosu döküyoruz. En son domates dilimlerinide dizdikten sonra poşetin tüm havasını çıkararak ağzını ipi ile bağlıyoruz. Poşeti birkaç yerinden delerek 200 derece ısılı fırında tavuk ve patatesler pişene kadar pişiriyoruz. Bu işlem fırından fırına farklılık gösteriyor ama 1 saatten öncede pişmiyor.. Güzel ve hafif yemeğimiz hazır, afiyet olsun..

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...