Translate

22 Şubat 2015 Pazar

FARKLI BİR ÇORBA & BİRAZ DİNLENMECE

Bilirmisiniz bu çorbayı.. Bende geçen sene annemden öğrendim. Yapımı çok pratik, tadı klasik şehriyeden farklı. Biz çok beğenerek yiyoruz. Soğuk kış günlerinde sizde deneyip afiyetle için. Özellikle böyle tatil dönüşlerinde evde malzeme yokken yapılabilecek süper bir lezzet :)

Malzemeler:
5 bardak su
1 çay bardağı şehriye
3 kaşık sirke
2 diş sarımsak
1 kaşık salça
1 tatlı kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, nane, kekik
Dilerseniz biraz kavurma
Hazırlanışı:
Tencere içine dövülmüş sarımsak, salça, yağ ve kavurmayı alıp ateş üzerinde biraz çevirelim. Sirke, damak tadınıza göre baharat, şehriye ve suyu ekleyip yüksek ateşte kaynayana kadar ardından kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Müthiş koku ve lezzette çorbamız servise hazır.. Bol bol limon suyu ile afiyetle için..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...