Translate

5 Mart 2015 Perşembe

BOL PORTAKALLI MİNİ MUFFİN KEKLER

Kışın bol bol tükettiğiniz portakal kabuklarını sakın atmayın. Benim gibi bir poşet içinde ağzı kapalı olarak buzdolapta birkaç gün saklayıp sonra harika kokusunu ve aromasını verecek şekilde kek, kurabiye, çikolata, şekerleme ya da reçel yapımında kullanın. Bu mini kekler portakal kabukları sayesinde misler gibi oldu..

Malzemeler:
3 adet Yumurta
1 bardak Toz Şeker
1/2 bardak Sıvıyağ
1 bardak Süt
Aldığı kadar Un
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilin
Bolca Portakal Kabuğu Rendesi
Portakal Kabuğu Şekerlemesi
Hazırlanışı:
Portakal Kabuğu Şekerlemesi için; 2 portakal kabuğunu rendenin ince yüzeyiyle rendeleyip acı kısmını atalım. Portakal kabuklarını ince ince dilimledikten sonra minik minik doğrayıp ufak bir tencere içinde üzerini örtecek kadar su ile kaynatıp, 3-4 su değiştirerek (aynı işlemi uygulayarak) acı suyunu attıralım. Az toz şeker ve su ilavesi ile pişirip soğuyunca kekimizin içinde kullanmak üzere hazır edelim.. Bu şekerlemeden bolca yapıp buzdolapta ağzı kapalı olarak saklayabilir daha sonra kullanabilirsiniz. Bu tamamen benim uydurmasyon ve göz kararı yapımım. Portakal kabuklarının tadına bakarak olup olmadığını rahatça anlayabilirsiniz. İyice soğuduktan sonra kullanıma hazırdır..
Şimdi gelelim kekimizi yapmaya. Artık kek tarifim malum, yumurta ve şekeri çırptıktan sonra sıvı malzemeleri ekleyip çırpıyoruz, en sonda kuru malzemeleri ekleyip çırptıktan sonra rendelenmiş portakal kabuklarını ve portakal şekerlemelerini ekleyip mini muffin kalıpları içine mini kek kağıtlarını koyarak tüm kaplara 1,5 yemek kaşığı dolmaya yakın harcı paylaştırıyoruz. Benim 20 adet kekim oldu. 180 derece ısılı ısınmış fırında yaklaşık 30-35 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz. Mis kokulu mini keklerimiz hazır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...