Translate

9 Mart 2015 Pazartesi

MANTAR KURABİYE

Haftasonu kayınvalidemleri ağırladım. Farklı birşeyler yapma isteğiyle araştırmalarım sonucu yıllardır yapıp yemediğim bu kurabiye aklıma geldi. Sizde benim gibi pratik ve şık sunumlu güzel bir kurabiye tarifi arıyorsanız buyurun benim Mantar Kurabiyem nasılmış bir bakın..
Malzemeler:
1 paket Margarin
2 adet Yumurta
2 paket Mısır Nişastası (400 gr)
1 bardak Pudra Şekeri
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilin
Aldığı Kadar Un
Kakao
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve yumurtayı derin bir kap içine alıp elimizle iyice harmanlayalım. Pudra şekeri ve nişastayı ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan kıvama gelene kadar azar azar un ilavesi yapalım. Kabartma tozu ve vanilini ekleyerek iyice yoğuralım. Hamurumuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt ile kapladığımız tepsimize aralıklı olarak dizelim. Ve gelelim en eğlenceli kısmına :) Kakaomuzu bir tabağa alıp soda şişesinin ağız kısmına kakaoya bulayalım, kurabiyelerin üzerine derinlemesine olacak şekilde bastıralım. Tüm kurabiyelere aynı işlemi uyguladıktan sonra 180 derece ısılı fırında 15-20 dk fazla pembeleşmeden pişirelim. (bu ölçüden 30 adet kurabiye yani 2 tepsi çıkıyor) Ağızda dağılan, az şekerli ve kıyır kıyır bir kurabiye..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...