Translate

17 Mart 2015 Salı

FIRINDA NORVEÇ SOMON

Somon balığı hem omega açısından çok zengin, 
hem de gayet doyurucu ve leziz bir balık. 
Pazar akşamı kocaman ve güzel 1 dilim somona kim hayır diyebilir ki..


Malzemeler:
Kişi sayısına göre Somon Fileto
Himalaya Tuzu & Değirmen Karabiber
Hazırlanışı:
Somon dilimlerini yıkayıp bir süre suları süzülmesi için süzgeçte beklettikten sonra güzelce kurulayarak yağlı kağıt serili tepsimize alalım. Bu arada fırınımızı 200 derecede ısınmaya bırakalım. Her bir dilim üzerine bıçak ile çizikler atıp çekme tuz ve karabiber döktükten sonra fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım. Tüm suyunu ve yağını bırakıp nar gibi kızardıktan sonra yanında bol yeşil salata ile servis yapalım. Pratik, leziz ve sağlıklı akşam yemeğimiz hazır afiyetler olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...