Translate

15 Mart 2015 Pazar

HAFTASONU KAHVALTILARINDA BAŞROLDE YUMURTA OLURSA..

Cumartesi kahvaltimızda başrolde enfes sucuklu yumurta vardı..


Pazar günü ise yumurta kapama..
Yumurta kapama ne zamandır bloglarda görüp denemeyi duşündüğüm ve bu haftasonuna kısmet olan bir tarifti.. Bizden tam not alan bu tarifi sizde muhakkak deneyin..

Malzemeler:
Kişi sayısına göre haşlanmış Yumurta
1 kaşık Tereyağ
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, kimyon
Hazırlanışı:
Tava icinde tereyagını eritip baharatları damak tadınıza göre ekleyip karıştırdıktan sonra haşlanmış yumurtaları uzunlamasına 2'ye kesip tava içine sarısı alta bakacak şekilde kapaklıyoruz. Yağlı ve baharatlı sostan üzerine biraz gezdirerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak birkaç dakika pişiriyoruz. Tereyağldökereka tazecik ekmeği bana bana afiyetle yiyoruz. Bu farklı ve leziz tarif kahvaltılarda severek yenilecek tarzda..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...