Malzemeler:
1 kase Vişne
4 kase Su
Yeterince Toz Şeker
1 Çubuk Tarçın
3 adet Karanfil
1 parça Taze Zencefil
Hazırlanışı:
Vişne, su ve göz kararı şekeri tencereye alıp yüksek ateşte kaynayana kadar, ardından kısık ateşte vişneler yumuşayana kadar pişirelim. Ben şekeri tadına bakarak ilave ediyorum. Ne çok tatlı ne de çok ekşi olmamalı. Siz damak tadınıza göre ayarlayın. Pişip altını kapatınca oda ısısına gelene kadar bekletelim. Kevgir üzerinde vişneleri ezerek suyuna katalım. Tarçın, karanfil ve zencefili içine atıp buzdolapta 4-5 saat bekletelim. Servis yapmadan önce içinden baharatları çıkarıp sunalım. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder