Translate

22 Nisan 2015 Çarşamba

FARKLI & LEZZETLİ BİR HELVA

Benim gibi helva severin, helva serüveni bir iki tarif ile sınırlı kalmamalı diye düşünüp, farklı bir lezzet yaratmak isterken, baktım ki; bir çok kişi yapmış bile :) Ben ilk defa hem irmik, hem de un kullanarak helva yaptım, sonuç çok başarılı oldu. Başarı nedir dersek; ne irmik helvası kıvamı kum gibi dökülüyor, ne de un helvası gibi katı oluyor. Ağızda dağılıp, çok hoş bir lezzet ve aromaya sahip olan bu tadı deneyip onayladığıma göre; sizlerle paylaşma vakti gelmiş demektir..
Malzemeler:
1 su bardağı İrmik
1 su bardağı Un
3 kaşık Tereyağ
1/2 bardak Sıvıyağ

Şerbeti İçin:
1,5 bardak Toz Şeker
2 bardak Süt
1 bardak Su
1 paket Vanilin
Hazırlanışı: Ufak bir tencere içine şeker, süt ve suyu alıp şekeri eriyip biraz kaynayana kadar ara ara karıştırarak hazırlayalım. Başka bir tencere içine yağ, un ve irmiği alıp devamlı karıştırarak kavuralım. Un ve irmiğin rengi biraz dönüp yumuşayınca ocağın altını kısıp, altını kapattığımız şerbetimizi yavaş yavaş harcımıza dökelim. (bu noktada dikkat edin ikisi de çok sıcak olduğu için sıçrıyor, elinizi yakmayın. kontrollü olarak yapın) Biraz karıştırıp şerbeti harca yedirdikten sonra kapağını kapatıp şerbetini çekmesini sağlayalım. Kapağı kapalı olarak biraz dinlendirdikten sonra ister tarçın, ister dondurma ile servis edebilirsiniz.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...