Translate

20 Nisan 2015 Pazartesi

PRATİK PATATES BÖREĞİ

Bugün sizlere hamur açmadan, yufka kullanmadan, her evde olan malzemelerle 
çok pratik ve çok lezzetli bir börek tarifi vereceğim.
 Bu tarif; kahvaltıya da / çay saatine de / akşam yemeğine de 
yakışır lezzette olmasının yanında,
dar zamanlarda çok kısa sürede yapılabilmesinden dolayı ise şahane...

Malzemeler:
4 adet orta boy Patates
1 adet Yumurta
5 yemek kaşığı Yoğurt
5 yemek kaşığı Un
1/2 çay bardağı Sıvıyağ
1 paket Kabartma Tozu
Tuz & Karabiber
Süslemesi İçin: (isteğe bağlı)
1 kase Sarımsaklı Yoğurt
2 kaşık Tereyağ
1 çay kaşığı Toz Kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup ufak parçalar halinde ince ince dilimleyin. Yumurta ve yoğurdu iyice çırpıp, un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpın. Tuz, karabiber ve sıvıyağı da ilave edip son bir kez çırptıktan sonra patatesleri de ekleyerek iyice harmanlayın. Margarin ile yağladığınız büyük boy kare borcam içine harcı yayıp üzerini düzeltin. 200 derece ısılı fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. İsterseniz bu şekilde, isterseniz sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış biber ile sıcak olarak servis yapın.. Afiyetler olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...