Translate

16 Nisan 2015 Perşembe

IZGARA BİFTEK & PATATES CİPSİ

Etin yanına en çok yakışan lezzetlerden biri sanırım patates. 
Çıtır çıtır bir patates ile leziz bir ızgara et güzel bir akşam yemeği için yeterli değil mi!
O halde; kısa sürede güzel bir yemek hazırlamak için hadi mutfağa..
Malzemeler:
Izgara Biftek İçin: (2 Kişilik)
4 parça Biftek
1 kaşık Sıvıyağ
Tuz & Karabiber
Patates Cipsi İçin: (2 Kişilik)
3 adet Patates
1 kaşık Sıvıyağ
1 çay kaşığı Salça
Tuz
Hazırlanışı:
Fırında patates cipsi yapmak için, patateslerin kabuklarını soyup, yıkayıp, kuruladıktan sonra ince dilimler halinde halka şeklinde doğruyoruz. Yağ, tuz ve salçasını koyup patateslerle güzelce harmanlıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsimize çok fazla üst üste gelmeyecek şekilde dizip 250 derece ısılı ısınmış fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Izgara bifteklerimiz için; etimizi yıkayıp kuruladıktan sonra üzerine sıvıyağ, tuz ve karabiberini döküp harmanlayarak iki yüzünün de tatlanmasını sağlıyoruz. Tavamızı ocağa alıp ateşi en yüksekte yakarak tavanın iyice ısındığından emin olduktan sonra etlerimizin bir yüzünü pişmeye bırakıyoruz. İstediğimiz kıvamda pişirdikten sonra, diğer yüzünü de çevirip pişiriyoruz. Ateşi kısıp içlerini de birkaç dakika daha pişirdikten sonra üzerine kekik ekleyerek servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...