Translate

13 Nisan 2015 Pazartesi

KEK KALIBINDA BÖREK

Bugün sizlere harika bir börek tarifi vereceğim. 
Bu tarifim ile mutfakta sınırlarınızın olmadığını, 
yaratıcılığımızı kullanarak neler yapabileceğimizi görmek gerçekten çok keyifli..  
Bu börek sıradışı görünümü ile vazgeçilmez tariflerinizden biri olacak. 
Ne zamandır bloglarda görüp uygulamayı düşündüğüm ve ilk fırsatta 
bu haftasonu için yaptığım bu lezzet gerçekten de iyiki yapmışım dedirtti. 
Sizde benim gibi dışı çıtır çıtır, içi su böreği gibi yumuşak 
ve lezzetli börek sevenlerdenseniz hadi buyrun bakalım ben nasıl yapmışım..


Malzemeler:
4 adet Yufka
1 su bardağı Süt
1 şişe Maden Suyu
1/2 su bardağı Sıvıyağ
1/2 kalıp Beyaz Peynir
1/4 demet Maydonoz
Hazırlanışı:
Maden suyu, süt ve sıvıyağı bir kap içinde çırpalım. Peynirimizi ezip içine maydonozu ince ince kıyıp karıştıralım. Kek kalıbımızı margarin ile yağlayıp ilk yufkamızı ortasını delmeden kenarlarını dışarı taşırarak yerleştirelim. 2.yufkamızı 4 eşit parçaya bölüp sosumuza batırıp kalıbımıza yerleştirelim. Peynirli harcımızın yarısını üzerine koyup ardından diğer yufkamıza da aynı işlemi uygulayıp peynirli harcımızı bitirelim. Son yufkamızı soslayıp böreğimizin üzerine yerleştirdikten sonra, ilk yufkamızın orta kısmını delip kenarlara doğru itelim. Kalıbımıza yerleştirdiğimiz ilk yufkanın dışarı taşan kısımları ile üzerini kapatıp kalan sosu üzerine dökelim. 180 derece ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. İlk sıcağı çıkınca kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapalım. Afiyetler olsun..
* *Böreği hazırladıktan sonra üzeri kapalı olarak 1 gece buzdolabında bekletmek sosla daha da lezzetlenmesini sağlayacaktır. Ayrıca böreğimiz kalın bir börek olduğundan ağır ağır pişirmek çok önemli..  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...