Translate

7 Nisan 2015 Salı

PORTAKALLI REVANİ

Portakal raflardan kalkmadan muhakkak denenmesi gereken bir tarif ile bugün sizlerleyim. 
Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biri olan Revaniyi 
mis gibi portakal kokusu ile sunmak çok keyifli..
Malzemeler:
3 Yumurta
1 çay bardağı Toz Şeker
1 çay bardağı Sıvıyağ
2 çay bardağı Portakal Suyu
2 Portakal Kabuğu Rendesi
1 su bardağı İrmik
2 su bardağı Un
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilin
Şerbeti İçin:
2 su bardağı Su
1 çay bardağı Portakal Suyu
2,5 su bardağı Toz Şeker
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım. Un, kabartma tozu ve vanilin hariç tüm malzemeyi ekleyerek bu sefer tel çırpıcı ile çırpalım. Kalan malzemeleri de katıp tekrar çırptıktan sonra yağlanmış büyük kare ya da dikdörtgen borcama harcımızı döküp 175-180 derecelik ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 30-35 dk.gibi bir sürede pişmekte (kürdan testi ile kontrollü pişirin) Diğer tarafta şerbet malzemeleri ile bir şurup hazırlayın. Soğuk revaniye sıcak şurubu dökerek 1 gece dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...