Translate

24 Temmuz 2015 Cuma

FIRINDA TAVUK GÜVEÇ

Klasik bir tavuk yemeğini daha da lezzetlendirmeye ne dersiniz.. 
Harika lezzetinin yanında, sulu olmasından dolayı en büyük zararı fazlaca ekmek yedirmesi. 
Ama siz abartmazsanız zararını görmezsiniz. 
Biz başaramadık, yanında sıcacık lavaşla şahane gitti :))

Malzemeler:
2 parça Tavuk Göğsü
1 adet Kuru Soğan
1 adet Kırmızı Biber
3 adet Yeşil Biber
2 adet Domates
1 kaşık Salça
2 kaşık Sıvıyağ
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, Kimyon, Beştürlü, Kekik,
1 bardak Su
1/2 bardak rendelenmiş Kaşar Peynir 
Hazırlanışı:
Tavuk göğüslerini güzelce yıkayıp kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Tavaya alıp yüksek ısıda sularını bırakıp çektirelim. Az sıvıyağ ve yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip kavuralım. Biberleri de ince dilimler halinde kesip tavamıza alalım. Tüm malzemeler iyice yumuşayınca yeterli ölçüde baharatlarını ilave edelim. Salçayı suda açıp tavamıza aktarıp 5 dakika kısık ateşte lezzetlendirelim. Güveç kaplarımıza harcımızdan eşit ölçüde alıp paylaştıralım (ben 2 kap yaptım) Üzerini rendelenmiş kaşar peynir ile kaplayıp 220 derece ısılı fırında kaşar eriyip kızarana kadar tutalım. Fazlaca soğutmadan afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...