Translate

27 Temmuz 2015 Pazartesi

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI


Şehriyeli Bulgur klasik bir Mardin pilavı. Mardinde şehriye ile karıştırılmış bulgurun yanında ayrı olarak kavrulmuş şehriye de satılmakta. Bu tarifimi babamın Mardinden getirdiği kavrulmuş şehriyeyi kullanarak yaptım. Siz marketten aldığınız şehriyenizi kavurarak ya da market reyonlarında yer alan şehriyeli bulguru alarak tarifi uygulayabilirsiniz. Bu lezzet; farklı, hafif ve güzel. Bakalım ben nasıl yapmışım..
Malzemeler:
1 kase pilavlık bulgur
1 çay bardağı kavrulmuş şehriye
2 kaşık tereyağ
2 kase su
Tuz
Hazırlanışı:
Tencereye tereyağı alıp eritelim, yıkanıp süzülmüş bulguru ekleyip 1-2 dakika kavuralım. Ardından şehriye ve suyunu ekleyip, tuz ilave ederek yüksek atşte kaynamaya bırakalım. Altını kısıp suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim. Yanında ayran, turşu ve domates salatası ile servis yapalım. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...