Translate

28 Temmuz 2015 Salı

KIYMALI PATATES KAVURMASI

En kolayından hafif bir yemek tarifi,
hem de tamamen benim uydurmasyonum:)
Evde olan malzemeleri katıp karıştırıp kısa sürede güzel bir lezzet yaratmak isteyenlere..


Malzemeler:
2 adet Patates
100 - 150 gr Kıyma
1 adet Kuru Soğan
2 adet Yeşil Biber
1 adet Kırmızı Biber
1 kaşık Salça
3 kaşık Sıvıyağ
1 çay bardağı Su
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Kıymamızı tavaya alıp eze eze güzelce kavuralım. Tüm suyunu çekip rengi dönünce, yemeklik doğranmış soğan ve yağ ilave edip biraz soteleyelim. Kıyma iyice pişince ufak ve ince dilimler halinde doğradığımız patatesleri katarak kavurmaya devam edelim. İnce kıyılmış biberleri ve salçasını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra su ve baharatlarını ekleyerek kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Yanında ayran ya da cacık ile servis edelim. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...