Translate

29 Ağustos 2015 Cumartesi

SARAY USULÜ SOĞANLI YUMURTA


Soğanlı Yumurta; Osmanlı dönemine dayanan bir yemek. O yüzden de Saray Usulü..
Aslında gayet pratik & leziz olan bu yemeğin Osmanlıyla ne alakası var diye de 
düşündürmesi ilginç olanı. Çünkü Osmanlı mutfağı Et ve zahmetli yemekleri ile bilinirken 
halbuki bu yemek Saraylarda favori yemekler arasında yer alırmış..
Kısa sürede leziz ve farklı bir kahvaltılık ya da akşam yemeği arayanlara
 bir kez benim tarifim ile yapma imkanı sunuyorum ..
Malzemeler:
4 adet Kuru Soğan
4 adet Yumurta
2 kaşık Tereyağ
3 kaşık Sıvıya
Tuz & Karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları saçak şeklinde doğrayıp sıvıyağ ile tavaya alalım. 
Soğanlar karamelize olana kadar ara ara karıştırarak kavuralım. 
Ardından tereyağını ekleyip kokusunu alana kadar kavurduktan sonra, 
bir kap içinde çırpılmış yumurtasını ilave edip tuz ve biberle tatlandıralım.
Dilediğimiz kıvamda pişirip,
yanında çay, kaşar peyniri ve sıcacık ekmek ile afiyetle yiyelim..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...