Translate

15 Eylül 2015 Salı

KIYMALI YALANCI İSKENDER KEBABI


Dışarıda yiyebileceğimiz lezzetleri evimizde de yapabilmemiz sadece 
yaratıcılığımıza ve maharetli ellerimize kalmış :)

Malzemeler: ( 2 Kişilik )
Yarım Ekmek (Bayat)
Kıymalı harç İçin:
150 gr Kıyma
1 adet Kuru Soğan
2 adet Yeşil Biber
Sıvıyağ
Tuz,Karabiber,Kırmızıbiber,Kimyon
Salçalı Sos İçin:
2 kaşık Salça
1 bardak Su
1 kaşık Tereyağ
Yoğurtlu Sos İçin:
1/2 Kase Yoğurt
1 diş Sarımsak
Tuz, Nane
Hazırlanışı: Öncelikle kıymamızı tavaya alıp devamlı karıştırarak suyunu çektirip kavuralım. Tüm suyunu çekip, rengi dönünce sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Ardından ince ince doğradığımız biberleri ve tüm baharatlarını damak tadımıza göre ekleyerek kavuralım. Yeterli oranda kavurduğumuz kıymamız hazır olunca altını kapatalım. Ufak parçalar halinde doğradığımız bayat ekmeklerimizi tepsimize alıp 10-15 dk.kızarana kadar fırınlayalım. Bu arada salçalı sosumuz için ayrı bir tavaya salça ve yağı alıp kavuralım. Suyunu ekleyip, kısık ateşte bir süre kanatalım. Yoğurdu ezdiğimiz sarımsak ve nane ile karıştırıp hazır edelim. Şimdi geçelim sunum kısmına; tabağımıza ekmeklerimizi alıp üzerine salçalı sosumuzu dökelim. Ardından kıymalı harcımızı eşit oranda her yere gelecek şekilde paylaştırdıktan sonra tekrar salçalı sos ile süsleyelim. Tabağın yanına gelecek şekilde yoğurtlu sosumuzu da gezdirdikten sonra servise hazırdır..
Afiyetler olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...