Translate

24 Eylül 2015 Perşembe

İYİ BAYRAMLAR & GÜL TATLISI


Kurban Bayramınız Mübarek Olsun.. 
Huzur, Mutluluk & Barış dolu 
Nice Bayramlar Dileği ile.. 

Bayram için hazırladığım; ilk önce görüntüsü ile önce gözlere ardından, hafif tadı ile damağa hitap eden bu güzel hamur tatlımı ben nasıl yaptım.
Malzemeler:
1/2 paket Margarin
1/2 su bardağı Sıvıyağ
1/2 su bardağı Yoğurt
1 Yumurta
2 çorba kaşığı İrmik
1 çorba kaşığı Sirke
1 tutam Tuz
Aldığı kadar Un
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilin
1 çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı)
Fındık
Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı Toz Şeker
3 su bardağı Su
4-5 damla Limon Suyu
Hazırlanışı:
Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye alıp, karıştırarak şekeri eritelim. İyice kaynadıktan sonra altını kısıp limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha ocakta tutup, altını kapatalım. Tamamen soğumaya bırakalım. Şerbet soğuk - tatlımız ılık olmalı. Hamurumuz için derin bir kap içine un, kabartma tozu ve vanilin hariç bütün malzemeyi alıp iyice karıştıralım. Azar azar ununu ilave edelim. Bu aşamada kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek hamurumuz ele yapışmaz bir kıvam alana kadar yoğuralım. 5-10 dakika hamurumuzu dinlendirdikten sonra, hamurumuzdan elma büyüklüğünde parçaları beze haline getirip merdane yardımı ile 3-4 mm kalınlığında açalım. Çay bardağı ağzı ile yuvarlak parçalar kesip 3 ya da 4 parçayı yarım-yarım üstüste gelecek şekilde dizelim. En alttaki hamurdan başlayarak rulo şeklinde saralım ve ortadan ikiye keselim. kesik yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizelim. Üzerlerine fındık yerleştirelim. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra 180 derece ısılı fırında pişene kadar 15-20 dakika pişirelim.  Fırından aldıktan 5 dakika sonra üzerine kaşık yardımı ile şerbetini dökelim. Bir gece dinlendirdikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...